John Moreland
31 år gamle John Moreland er en av Oklahomas aller ypperste alternative country-artister. Morland begynte sin karriere i diverse punk- og hardcore-band før han fant sitt hjem i den røslige og grovkornede delen av country-spekteret.

Og det skal ikke stå på produktiviteten. Bare i 2011 ga han ut to plater og to EP’er. Musikalsk trives han best et sted mellom Steve Earle, Townes Van Zandt og Guy Clark, sjekk for eksempel hans siste plate ”High on Tulsa Heat”. Et must for alle som liker countryen sin staffasjefri og direkte.

Morland er en kar som trives godt med å gjøre det meste selv, det innbefatter alt fra å skrive og produsere selv til å selge platene via sin egen postordre bedrift, inspirert av hans egne favorittplateselskaper, Level Plane Records og Dischord Records.

Han er også kjent for å skriver sangene sine med hjertet utenpå skjorten. Formidlingsevnen han besitter er også helt unik. Han kan gjøre den tristeste historien til noe vakkert og nesten oppløftende.

Flere av sangene hans har blitt brukt i TV-serier, tre av dem i storsuksessen, Sons of Anarchy. Kanskje vi får høre «Heaven,» «Gospel,» eller «Your Spell» når han kommer til Bergen Live Sessions på Lille Ole Bull tirsdag 29. august? Her er det bare å spisse ørene og forberede seg på en ordkunstner av rang.

Kjøp billetter